SÖN. 26 JUN 2016. 23:44.

2016/06/26 § Lämna en kommentar

På tågen föddes jag. En rebellisk 14-åring med alldeles för mycket mascara och världens tyngsta ryggsäck. Ett tågplankande, spydigt rovdjur som inte visste vart hon skulle, bara att hon skulle bort. Hon började där. Hon kysste Stockholm farväl sedan drog hon.

Hon åkte Södertälje – Uddevalla och Gävle – Kristianstad utan att betala en krona. Hon gav Åland fingret och hon dansade i ett dygn i Skellefteå. Svetten och den klumpiga mascaran rann ned för kinderna. Hon låtsasspydde på toaletten. Allt var We Can, springnotor och Long Island. I flera år var allt så. Och lager på lager lindade hon Sveriges mellanmjölksmänniskor runt sitt lillfinger.

Jag minns med vemod att redan då fanns jag aldrig där man såg mig. X&Y i Borås i någon timme för att sedan försvinna igen. Jag var ett spöke fast mer levande än någonsin förut. Sverige var min jaktmark och kickarna var mina byten. Jag dansade i natten, under stjärnor och under strålkastare. Någon tog min hand när jag grät, någon höll mitt huvud högt, någon drog upp mig på en scen när jag var på absoluta bottnen. Någon sjöng att livet kommer bli lättare än såhär. Någon däckade i duschen och någon kysste mig så hjärtat exploderade. Det var glitter och det var skit på samma gång. Kontraster på hög. Gotland var vackert men fyllt av våldtäktsmän. Växjö var romantiskt men under ytan inget mer än en dimmig lögn. Och det som händer i Göteborg stannar där.

Jag sov på parkbänkar, på tågstationer, i hotellkorridorer. Jag gömde mig i skrubbar och rymde från vakter. Alltid rymde jag. Till efterfester, till människor mycket större än mig själv, till musiken, till spänningen. Den där jävla spänningen. Den är min drog, fortfarande, den gör mig hög. När jag lever bara för min egen skull så lever jag för den.

Nästan tio år senare andas jag fortfarande lite lättare när jag är på väg någonstans. Jag står i bistron, tittar ut genom det smutsiga fönstret och minns. Ser bara evig skog där utanför. Timrå, Härnösand, Örnsköldsvik susar förbi. Alla med sina minnen.

Jag har varit i alla städer. Letat efter mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande SÖN. 26 JUN 2016. 23:44.C.Wieske.

Meta

%d bloggare gillar detta: