OCH SAGAN OM DIG

2011/01/09 § 2 kommentarer

Det var en gång ett rådjur. Ett rådjur som dansade omkring och spred glädje i världen. Ett rådjur som skänkte alla lycka. Ett rådjur som log åt solen varje morgon, som putsade trädens grenar och blad varje dag, och som grät med månen under nattens sorgetider.

Ett rådjur med långa, rangliga ben och sammetsöron. Ett rådjur som inte alls såg svårfångat ut i de ignoranta rovdjurens ögon. Ett rådjur som inte hade några klor eller huggtänder eller starka muskler, men ett rådjur som alltid klarade sig ur knipan ändå. För vinden hade, i tacksamhetsskuld från när rådjuret visat honom enorm vänlighet (det är en annan historia), lärt henne att springa. Hon kunde rusa ifrån varenda varg och björn i hela skogen. Ett rådjur som, om hon mot förmodan blev infångad i ett hörn eller trillade ner i en grop, kunde använda sig av en annan mäktig undanmanöver. Hon kunde stampa. Hon stampade och stampade med sina hovar av sten tills hela jorden skakade och tills vartenda barr föll av sina grenar så att granarna stod nakna i skogarna. Det var en gång ett rådjur som kunde väcka självaste moder jord och därmed skrämma iväg varenda smutsig fara som lurade i skydd av de viskande skuggorna.

Det var en gång ett rådjur som aldrig behövde fysisk styrka, när hennes hjärta var både större och starkare än alla de andra djurens tillsammans.

Annonser

§ 2 svar till OCH SAGAN OM DIG

  • Karin skriver:

    Vilken underbar text Carro förstår inte hur du kan
    har du allt detta i dig så måste du göra något av det.

    Kram

  • tea skriver:

    sv: kan inte annat än hålla med! förstår inte att det tog sån tid för mig att lyssna igenom albumet bara. just nu är jag helt såld på baby baby baby. kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande OCH SAGAN OM DIGC.Wieske.

Meta

%d bloggare gillar detta: